Hvad sker i Nordjylland Skagen og Frederikshavn

Danish fishing boat Visit Skagen Denmark.Skagen og Grenen er Danmarks nordligste punkt, hvor de 2 have Skagerrak og Kattegat mødes. Skagen Grenen er en fascinerende oplevelse, det at stå på den yderste spids af Jylland og det Europæiske fastland og se bølgerne fra de to have slå sammen og brydes over Skagens Rev, er facinerende.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Læs Den Gode historie pdf

Men pas på og vær opmærksom på at det på grund af den meget stærke strøm er strengt forbudt at bade her - det er livsfarligt.

Læs mere om Turisthusnord Skagen Frederikshavn og Sæby Turistkontor

Læs meget mere om Skagen

Nyd også områdets sæler som fuldstændig har vænnet sig til turisterne og ofte hviler sig på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers og sten ude i vandet.

En kompasroset i klitten umiddelbart syd for Grenens spids viser, at den faktisk peger mod øst.

På årsbasis passeres Skagen Grenen alene af 110.000 skibe, som er over 150 ton.

Landskabet omkring Danmarks nordligste punkt er udlagt som naturreservat med adgang for offentligheden og der er gode muligheder for at gå på opdagelse i naturen, væk fra turiststrømmen, som er koncentreret mellem P-pladsen og selve Grenens spids. Den store strandflade yderst på Grenen udenfor klitterne skifter udseende konstant. F.eks. opstår ofte lavvandede lagunesøer, som tiltrækker børn og vadefugle.

Skagen er kendt for Skagen fiskerihavn og er en populær destination for turister. som i denne nordlige del af Jylland, kan se den tilsandede kirke og besøge Skagen grenen, der adskiller Skagerrak fra Kattegat..Raabjerg Mile Visit Skagen Denmark

Attraktioner og seværdigheder i Nordjylland 

Hvad sker i Nordjylland

Overnatning: Hoteller, Bed and breakfast, Campingpladser.

De bedste: Spisesteder og restauranter