smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Roskilde Domkirke Danmark
Roskilde Domkirke
Km2: 6700m2
Største byRoskilde
Indbyggere i Roskilde: 48721
International Lufthavn: CPH / Kastrup
Region: Region Sjælland
Vælg område i menuen øverst til venstre
Roskilde Katedral / Roskilde Domkirke er bygget af mere end 3.000.000 røde mursten. Ganske imponerende

Roskilde Domkirke Danmark

Visit Roskilde Domkirke Roskilde Cathedral

Roskilde DomkirkeRoskilde Domkirke / Chatedral DenmarkRoskilde Domkirke / Chatedral Denmark

Roskilde Domkirke (Roskilde Cathedral)er beliggende i centrum af Roskilde, på stedet, hvor der har været en kirke i mere end tusind år. Den første kirke var en trækirke bygget af kong Harald Blåtand i det 10. århundrede - og omkring 1170, begyndte biskop Absalon opførelsen af selve kirken. Det blev anset færdig omkring 1280, men siden da har hvert århundrede tilføjet sine egne udvidelser i forskellige stilarter.

Katedralen er bygget af mere end 3.000.000 røde mursten. Ganske imponerende, men facaden er ikke så rigt dekoreret som ved mange andre katedraler rundt omkring i verden. Men indvendig er katedralen utrolig smuk. Den vidunderlige altertavle er tresidet og fra 1560, prædikestolen (som var en gave fra kong Christian IV i 1610), og dekoreret med den storslåede sarkofag af Dronning Margrethe I, og et par andre kongelige graver

Roskilde Domkirke / Chatedral Denmark Siden reformationen blev domkirken udpeget som den kongelige gravplads (men har aldrig været vært for en kroning eller et kongeligt bryllup), og alle danske konger - og næsten alle Queens - er blevet begravet i Roskilde Domkirke. Mange af dem i særlige kongelige gravkapeller og især Christian IV Kapel er meget smuk med sine dekorerede vægge og loft. Ingen tvivl om det er en af Danmarks mest enestående kirker og er en absolut "skal se" i Roskilde. I 1995 blev katedralen føjet til UNESCOs liste over verdens mest værdifulde kulturværdier. Roskilde Domkirke er en sognekirke, og det kan være lukket for besøgende på grund af tjenester eller religiøse ceremonier. Tjek Kirkens hjemmeside for åbningstider og priser..roskilde-domkirke.jpg

Roskilde Domkirke indeholder en række arkitektoniske stilarter, men overvejende påvirket af katedralerne i det nordlige Frankrig, i modsætning til de fleste andre danske kirker. Det er den ældste gotiske bygning i Danmark, men indeholder også nogle tidligere romanske dele. kirken blev bygget lige efter mursten blev kendt i Danmark og indeholder omkring 3 millioner mursten.

Roskilde Domkirke / Chatedral DenmarkIndvendigt er kirken fyldt med interessante dekorationer og funktioner, men Kirken er bedst kendt for sin enorme samling af danske kongelige grave - med 21 konger og 18 dronninger i fire store kongelige kapeller. Det mest imponerende af disse kapeller er kong Christian IV. Oprindeligt blev det indrettet i den 19. århundredes romantiske stil med bronze statuer, enorme freskoer og malerier af scener fra hans liv.

Roskilde Domkirke / Chatedral DenmarkKapellerne St. Birgitte og St. Andrew på den nordlige side er dekoreret med frescoes fra 1511. St. Birgittes Kapel har skildringer af kirkefædrene Augustin, Jerome, Gregory og Ambrose omgivet af løv på buen. Længere nede er portrætter af St. Birgitte af Vadstena og skytshelgen af katedralen, Pave Lucius, overskrævs en drage. St. Andrew Kapel indeholder en stor illustration af halshugning af Johannes Døberen.

Træ korstolene stammer fra 1420 og er udskåret med relieffer over boderne skildrer scener fra Skabelsen til Dommedag. På sydsiden er scener fra Det Gamle Testamente; på den nordlige er illustrationer fra Det Nye Testamente.

Den imponerende treenighed altertavle blev lavet i Antwerpen omkring 1560.

Over indgangen til Domkirken er en animeret middelalderlig ur, der er værd at besøge, når den rammer time. løber St. Jørgen ud på sin hest for at dræbe dragen; timen er præget af dyrets hvine af døden.

Den lille katedral Museet har til huse ovenpå i Riddersalen og krøniker 1000 årige historie Domkirke. Blandt de udstillede genstande er en kopi af Dronning Margarethe I gyldne kjole.

Website: www.roskildedomkirke.dk/

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK