smilingdanmark.dkSmilingDanmark
Kujalleq Danmark
Kujalleq
Vælg en region i menuen øverst til venstre
 Generel 
Kujalleq  Indbyggere: 7.787
Km2: 32.000  Religion: Christian
Største byNarsarsuaq
Indbyggere i Narsarsuaq: 158
International Lufthavn: Narsarsuaq
Region: Southern Greenland
Vælg område i menuen øverst til venstre

Kujalleq Syd Greenland

Kujalleq Southern Greenland

Welcome to Kujalleq  Greenland

Kujalleq Southern Greenland

Kujalleq Kommune "den sydligste kommune" blev dannet 1. januar 2009, og består af de tidligere Narsaq, Nanortalik og Qaqortoq kommuner.
Kommune Kujalleqs samlede areal er på ca. 53.000 km², og indbyggertallet var pr. 1. juli 2015 på 6.928 personer.
Kommunen Kujalleq består af tre byer, 11 bygder og 37 landbrugssteder, (fåreavl, renavl og kvægavl).

Når du lander i Narsarsuaq, må du ikke gå glip af Blue Ice Café! En hyggelig rendez-vous for rejsende, det er især travlt i sommermånederne, når bjergene i det sydlige er fulde af vandrere, mange har brug for gode råd om de bedste ruter.

Her kan du sidde i solen, surfe på nettet, få en stor kop kaffe og gode råd om vandrestier og andre turistaktiviteter.

Du kan også besøge Narsarsuaq Museum, som er fuld af fascinerende memorabilia fra den amerikanske base, Bluie West One, der engang var hjem for 12.000 mennesker.

Kujalleq Southern Greenland

Sydgrønland er som skabt til at opleve fra en båd!
Afstandene mellem byer og bygder er forholdsvis korte, så du kommer hurtigt rundt, og sejlturene er meget mere end en transportform. Sejlads mellem drivende isfjelde og langs grønne fjeldskråninger er en ubeskrivelig naturoplevelse i sig selv.

Blue Ice har fast rutefart mellem Narsarsuaq, Narsaq og Qaqortoq i forbindelse med de direkte fly til/fra København og Reykjavik om sommeren. Resten af året foregår al sejlads på charterbasis.

Derudover har vi sejlads mellem bygderne Qassiarsuk og Itilleq (Igaliku), samt fåreholderstederne Sillisit og Ipiutaq næsten hver dag i højsæsonen (juli og august).

Sydgrønland er efter vores mening det absolut bedste område af Grønland at tage på vandreferie i. Det er her du finder det mest kontrastfulde og varierede landskab. På den samme dag kan du vandre gennem frodige dale, gå langs brusende elve, på højderygge med udsigt til isfyldte fjorde og du kan bestige forblæste fjeldtoppe. Der er lette én- eller flerdags ture i grønne, venlige bakker hvor stier og traktorveje kan følges, og lige ved siden af ligger den rene vildmark, hvor der hverken er stier eller broer, og hvor du selv må finde vej.

Der findes en Gold mine, ca. 40 km Nord/øst for  Nanortalik, i Syd Grønland. Minen åbnede  i2003. Visible gold in quartz veins. Nalunaq Mine, Kirkespiret

Kujalleq Southern Greenland
Visible gold in quartz

Udlejning af kajak
At sejle kajak i Grønland er noget helt fantastisk! Du føler, at du bliver til ét; ikke bare med kajakken, men med hele landskabet, landet og dets flere 1000 år gamle historie, når du glider af sted mellem isbjerge på en spejlblank fjord.

Blue Ice råder over 14 enkeltkajakker og 9 dobbeltkajakker, som vi lejer ud til individuelle eller grupper. Vi udlejer kun til erfarne roere, og som lejer skriver du under på, at al kajaksejlads foregår på eget ansvar.

Det er især vandtemperaturen, der gør kajaksejlads ekstra udfordrende i Grønland. Selv om sommeren når den ikke op på mere end 4-5 grader, men også hurtigt vejrskifte, og stejle/utilgængelige kyststrækninger skal du være opmærksom på.

Om sommeren kan du flyve direkte til Narsarsuaq i Sydgrønland fra København eller Reykjavik (Island). Klik her for en oversigt over flyafgange (PDF).

Du køber billetten på de forskellige flyselskabers hjemmesider:

Air Greenland flyver fra København tirsdag og torsdag fra midten af juni til begyndelsen af september samt søndag fra midten af juli til midten af august. Resten af året er det med én mellemlanding i Kangerlussuaq eller Nuuk.

Air Iceland flyver fra Reykjavik tirsdag og lørdag fra midten af juni til slutningen af september, og yderligere torsdag i august.

Du kan komme fra Danmark til Island med enten Icelandair eller WOW Air.


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
GL DK