smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Læsø Jomfruhummerfestival Festival Festival i Nordjylland Nord Oplevelser Hvad sker i Læsø

Nordjylland Nord Kategori: Festival Festival
Festival Festival Læsø 
Læs mere om Nordjylland Nord   Aktiviteter Festival Festival Nordjylland Nord
Region Nordjylland   Festival Festival

Oplevelser aktiviteter Festival Festival Det sker i Læsø Nordjylland Nord

 Page: 1
[1]   >

Festival

Læsø Jomfruhummerfestival
Vesterø Havnegade 58
9940 Læsø
Telf.: +45 4042 0505
Home Page
Sted: Læsø

august lørdag 04-08-2018    

Læsø Jomfruhummerfestival

Læsø
  More info

Læsø Jomfruhummerfestival

Lørdag den 4. august 2018 afholdes der Jomfruhummerfestival i Østerby havn for 14. gang. Festivalen er blevet et tilløbsstykke for tusindvis af gæster, som nyder fejringen af Læsøs jomfruhummer.
Dagens højdepunkt er en kokkekonkurrence mellem 4-5 af nordens dygtigste kokke. Her frembringer kokkene retter baseret på råvarer fra Læsø og med jomfruhummeren som hovedingrediens.

Deltagere:

-    Christoffer Sørensen, souschef fra Dragsholm Slot (Michelin stjerne fra 2017)
-    Simon Rysgaard, køkkenchef fra Hummerens Hus, Læsø (Nyåbnet restaurant)
-    Mikkel Karstad, tidligere gastronomisk rådgiver for Claus Meyder. Kogebogsforfatter med Spis og Gone Fishing og med bloggen WeYouTheyAte.com
-    Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette i Vordingborg. Vandt Årets Vildtret i 2016 mv.
-    Dennis Juhl Sørensen, køkkenchef på Ruths Hotel i Skagen. Åbner ny restaurant TEXTUR i Aalborg fra september 2017

Læsø Jomfruhummerfestival

Lørdag den 4. august 2018 afholdes der Jomfruhummerfestival i Østerby havn på Læsø for 15. gang.

Den Gyldne Jomfruhummerklo
Den Gyldne Jomfruhummerklo

 

Retterne bedømmes af professionelle i kampen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo”.
Tilskuerne kommer helt tæt på begivenheden.

Næste års festival afholdes første lørdag i august.Læsø Jomfruhummerfestival vinder ret 2013

VINDEREN 2014

Læs Pressemeddelelse

 

Deltagere 2016

Karlos Enrique Ponte Maldonado, Restaurant Taller i København
Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blue
Lars Larsen, køkkenchef på Badehotel Strandgaarden, Læsø
Simon Thrane, assisterende køkkenchef Søllerød Kro (Én Michelinstjerne)
Mads Mørkeberg, køkkenchef på Restaurant ”Hummer” i København

Vinderretten 2016

Vinderretten 2016

Grillet Jomfruhummer med jomfruhummertatar – Mayo af jomfruhummerhjerne og stikkelsbærhud:
Grillet jomfruhummer:
6 store Læsø-jomfruhummere

Pil jomfruhummerne. Halerne saltes og grilles på oversiden i ca. 2 min lige inden servering. Hovederne gemmes og bruges til bouillon.

Jomfruhummertatar:
3 mindre jomfruhummere
1 citron

Flæk jomfruhummerne og pil halerne ud. Halekød hakkes let og smages til med citronskal, salt, peber og sukker. Dernæst letryges tataren.
Pil hjernen ud af den flækkede skal, og skyl den grundigt.
Smør til sidst tataren i halen.

Grov mayo af jomfruhummerhjerne:
100 g jomfruhummerhjerne
100 g Karl Johan
6 skiver hjemmebagt rugbrød, tykkelse: 20 mm.

Karl Johan svampene deles midtover og steges hårdt. Svamp og hjerne blendes sammen så der bibeholdes noget tekstur. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Mayoen smøres i hovedet af jomfruhummerskallen.
Rugbrød stikkes ud i en cirkelform. Croutonen steges i smør lige inden servering. Croutonen lægges over mayoen.
 
Anretning:
6 håndfulde let tørret lyng
6 Stikkelsbærgrene
6 Forkullet stykker træ

Læg lyngen på træet og dæk med hønsenet. Stikkelsbærgrene sættes i nettet.
Anret den grillede jomfruhummer på nettet og den kolde tatar således, at den løber langs nettet og ned på træet.

Tall Ships Races kommer til Aalborg i 2019 Aalborgjuli onsdag 03-07-2019      til:  lørdag 06-07-2019
Tall Ships Races kommer til Aalborg i 2019 Aalborg
Hvert år deltager ca. 100 af Verdens smukkeste sejlskibe af størrelsen fra 30 til 300 fod med besætninger, der samlet udgør 3.000 4.000 unge menneske....
Aktiviteter Aktiviteter i Aalborg

Page: 1
[1]   >