smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Festival tordenskiold i Nordjylland Nord Oplevelser Hvad sker i Frederikshavn

Nordjylland Nord Kategori: Festival tordenskiold
Festival tordenskiold Frederikshavn 
Læs mere om Nordjylland Nord   Aktiviteter Festival tordenskiold Nordjylland Nord
Region Nordjylland   Festival tordenskiold

Oplevelser aktiviteter Festival tordenskiold Det sker i Frederikshavn Nordjylland Nord

 Page: 1

Festival

TORDENSKIOLDSDAGE
Knallen 2
9900 Frederikshavn
Telf.: 4057 7076
Contact
Home Page
Sted: Frederikshavn
Tordenskjoldsdage Frederikshavn video
august fredag 09-08-2019      til:  søndag 11-08-2019

Tordenskjoldsdage Frederikshavn

Frederikshavn
  More info

TORDENSKIOLDSDAGE Frederikshavn

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn

Tordenskiold Festival Sejlskibe og søslag Frederikshavn
Kom og hør hvordan vinden suser fra de store skibes sejl, mens luften bliver tung af røg fra de buldrende kanoner. Intensiteten kommer helt tæt på, når selveste Tordenskiold ankommer på den tremastede skonnert Marilyn Anne, hvorfra han indleder festivallens fortryllende dage. Gå ombord på de mægtige sejlskibe, og bliv betaget af de mange røverhistorier.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiolds soldater Frederikshavn

Tordenskiold Festival
OCEANOS er en festival! Tre store traditioner samler sig til én stor begivenhed. Det er Frederikshavn Havn, Flådebasen og Tordenskioldsdage, som sammen står bag den nyskabende oplevelse i Frederikshavn. Til sommer bydes alle borgere og gæster i Frederikshavn, velkommen til en begivenhedsrig weekend, med både lærerige og moderne, men også storslåede og historiske oplevelser, i hjertet af  Frederikshavn havn og midtby den 09. Aug. - 11. Aug. 2019.

 Med afsæt i en aftale mellem Frederikshavn Havn, Flådestationen og Fonden Tordenskiold, og et vigtigt samarbejde med rederierne Stena Line og Læsø Færgeselskab, danner den fantastiske plads ved Paradiskajen, Flådebasen og midtbyen rammen om Tordenskjoldsdage.

1.000 frivillige klædt i det 18. århundrede kostumer deltage i et enorm historisk festspil og mindes søhelten Tordenskiold, med sværdslag, skyderi og et søslag. Området omkring Krudttårnet og den gamle Fladstrand (Frederikshavn) er fyldt med boder, hvor kunsthåndværk fra fortiden sælges. Listen over arrangementer er fyldt med ungdom sportsturneringer, markeder, over 40 koncerter med alt fra rock og blues til klassisk musik.

Tordensskjoldsdagene bliver normalt afholdt ved Krudttårnet, som ligger klods op af havnen og giver rig mulighed for, at fylde den med gamle træskibe, skonnerter og kanoner. Og de bliver brugt i vid udstrækning, for selvfølgelig skal der et rigtig søslag til, når Tordenskjold er i byen.

I bedste år 1700 stil er der boder, musik og traditionsklædte mennesker i hele området under festivallen. Selvfølgelig godt spækket med mad og øl.

De forstod at nyde livet dengang, de Tordenskjold soldater, og med øl på tønden, gris på bålet, sjofle folkeviser i øret, skønjomfruer i udsigte og skøger på hvert et hjørne, så kunne man vist sagtens bruge en dag eller 2 i land.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn

Det handler om den norsk-danske søhelt Tordenskiold, hans soldater, skønjomfruer, kræmmere, håndværkere, gadedrenge, tjenestepiger og meget meget mere når "Året er 1717" opføres i Fredeirkshavn.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiolds soldater ved Krudttårnet Frederikshavn

Området ved Krudttårnet bliver ført over 300 år tilbage, og det vrimler med soldater, fruentimmere og børn iklædt 1700-tals dragter.

Over 1000 skuespillere og statister deltager hvert år på den historisk festival og dertil vil et utal af flotte historiske træskibe lægge til kaj i Frederikshavn.

Tordenskiold

Peter Jansen Wessel opererede i 1715 i Østersøen, hvor han erobrede den svenske fregat "Vita Örn", som han blev chef for. 24. februar 1716 blev han adlet for denne præstation og fik ret til at kalde sig Tordenskiold.

 

Tordenskioldsdage – Året er 1717

Fladstrand syder af aktivitet. Omkring Krudttårnet sværmer det med soldater i forlægningerne. I Landsbyen Fladstrand faldbydes alskens varer, flittige hænder arbejder i værkstederne, og i fæstningskroerne tilbydes vådt og tørt til gane og mave.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskiold

Ind imellem afbryder de barske brag fra kanoner og musketter den blide lyd af skandinaviske 1700-tals-viser.

Tordenskjoldsdage Frederikshavn Danmark
Tordenskioldsdage Frederikshavn


Men den mest spændende historie får du hvis du selv møder op den sidst weekend i juni.
Under titlen ”Året er1717” fortælles hvert år et nyt kapitel af byen glorværdig historie. Hvor hele området omkring krudttårnet sættes 300år tilbage i tiden.

 

Toppen af Danmark rummer et engageret og en farverig trup af lokale fortællere, som på medrivende og levende vis giver gæsterne en spændende oplevelse. Oplev autenticiteten og fortællerglæden ved disse skønne arrangementer, som spænder vidt emnemæssigt. Kom med på natur- og byture, hør egnsskrøner, krønniker og fortællinger fra gamle dage, bliv klog på områdets historie og kultur og meget  meget mere.

 

En historisk formidling som virkelig er en oplevelse værd, og helt unikt, da det bygger på frivillige fra Norge, Sverige og ikke mindst frivillige Tordenskjoldsoldater fra Frederikshavn.

tordenskjoldsdage frederikshavnSee Videoclip
Projektet er blevet et byprojekt, og har stor opbakning fra mange store skoleskibe fra hele verden.

Du kan blive frivillig medlem Vi mødes jævnligt i vores foreningslokaler i Tordenskiolds By på Frederikshavn havn

Kan du ikke få nok historie fra 1700 - 1800 tallet så besøg Hamlet´s Castle Elsinore. den 24 August 2019 og deltag i 1800 tallets Sundtoldsmarked i Helsingør   Noma2See Videoclip

Page: 1