smilingdanmark.dkSmilingDanmark

Helligdomsklipperne på Bornholm Attraktioner i Bornholm seværdigheder Gudhjem

Attraktioner og seværdigheder Bornholm
 Læs om Gudhjem
 
  Find Attraktion
 
Læs mere om Bornholm 
 Region Hovedstaden    Aktiviteter Familie Børn
Kategori: Attraktioner og seværdigheder Bornholm
  Attraktioner og seværdigheder Bornholm
 
Events iconAktiviteter oplevelserattraktioner GudhjemAttraktioner og Seværdigheder
Hoteller hotels DenmarkHoteller i GudhjemRestauranter GudhjemRestauranter & Spisesteder
Bed and Breakfast DenmarkBed and BreakfastCamping Campingpladser GudhjemCampingpladser
Gudhjem
Butikker og forretninger shops DenmarkShopping & butikkerFactory icon SmilingglobeVirksomheder
Gudhjem
Tourist in DenmarkTurist info kontorAngling lystfiskeri smilingdanmarkLystfiskeri
Gudhjem


Attraktioner og seværdigheder Bornholm

 Page: 1
[1]   >

Helligdomsklipperne på Bornholm

Gudhjem
  More info

Attraktioner

Bornholms Kunstmuseum
Otto Bruuns Plads 1, Rø
3760 Gudhjem
Telf.: +45 5648 4386
Contact

Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne ligger på strækningen mellem Tejn og Gudhjem og er en af Bornholms – ja Danmarks – største naturseværdigheder.

Helligdomsklipperne på Bornholm
Besøg Helligdomsklipperne på Bornholm. Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne.

Smiling Bornholm Helligdomsklipperne Gudhjem

Hellig kilde
De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. På marken ovenfor lå i middelalderen et kapel, Trefoldighedskapellet, hvortil man hentede ”livgivende” vand fra den hellige kilde. Mange mennesker har gennem tiderne – særligt Skt. Hans nat – valfartet til stedet i håb om helbredelse. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken.

Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde
Du kan følge de dybeste grotter - Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.

Klipperøn og vandrefalk
Ved Helligdomsklipperne på Bornholm kan du opleve den sjældne klipperøn, der er en lille løvfældende busk, hvis bark er dækket af gråhvide hår. Også vandrefalken havde sit sidste bornholmske ynglested for årtier siden her ved Helligdomsklipperne.

Helligdomsklipperne tiltrækker klatrere
De udfordrende bornholmske Helligdomsklipper tiltrækker også klatre-entusiaster. En stor del af området er dog fredet og bør derfor ikke benyttes til klatring.

Bådtur mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne
I sommersæsonen afgår den lille båd  M/S Thor, flere gange dagligt fra Gudhjem til Helligdomsklipperne. Fra søsiden har du større mulighed for at opleve et samlet overblik over Helligdomsklippernes mange forskellige klippeformationer og gange.


Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.....
Attraktioner og Seværdigheder Bornholm

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger....
Attraktioner og Seværdigheder Bornholm

Ertholmene Christiansoe ChristiansøErtholmene Christiansoe Christiansø

Ertholmene ligger og lokker ude i horisonten nordøst for Bornholm. Øgruppen består af to beboede øer, Christiansø og Frederiksø samt fuglereservatet Græsholmen og et antal større og mindre skær. ....
Attraktioner og Seværdigheder Bornholm